Το Giti GSR236 Combi Road φέρνει την επανάσταση στα ελαστικά για επαγγελματικά οχήματα μικρής και μεσαίας κατηγορίας

Διαθέσιμο τώρα στη διάσταση 215/75R17.5, το ολοκαίνουριο Giti GSR236 Combi Road είναι το πρώτο ελαστικό κατευθυντήριου άξονα, τελευταίας τεχνολογίας, για επαγγελματικά οχήματα μικρής και μεσαίας κατηγορίας που χρησιμοποιούνται στις τοπικές και διεθνείς μεταφορές.

Σε σύγκριση με το δημοφιλές Giti GAR820, το νέο ελαστικό υπερέχει από κάθε άποψη, με 30% καλύτερες επιδόσεις χιλιομετρικής αντοχής και πέδησης σε βρεγμένο οδόστρωμα, 20% λιγότερο θόρυβο και σημαντικές βελτιώσεις στην αντοχή σε ρωγμές, σκασίματα και στην προστασία του πλευρικού τοιχώματος, αλλά και βελτιωμένη αντίσταση κύλισης και επιδόσεις στο χιόνι.

giti

Γράφημα: Σύγκριση επιδόσεων του νέου Giti GSR236 Combi Road με το Giti GAR820 και διάγραμμα χιλιομετρικής αντοχής υπό πραγματικές συνθήκες.

Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της εξελιγμένης τεχνολογίας της Giti Tire στην κατασκευή ανθεκτικών προϊόντων και στην ανάπτυξη βελτιωμένων σύνθετων υλικών που συνδυάστηκαν με τον καινοτόμο σχεδιασμό τριών αυλακώσεων για μέγιστη αντοχή στην φθορά.

Οι φαρδιές αυλακώσεις στον ώμο του ελαστικού προλαμβάνουν τη φθορά και βελτιώνουν την ευστάθεια στις στροφές, ενώ οι ανθεκτικές λωρίδες προστασίας πλευρικού τοιχώματος προλαμβάνουν τις χαράξεις και τις αλλοιώσεις που οφείλονται στην πρόσκρουση με το κράσπεδο.

Το ελαστικό διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες πρόσφυσης στο βρεγμένο οδόστρωμα πιστοποιημένες με ετικέτα της ΕΕ κατηγορίας Β, και φέρει το χαρακτηριστικό σύμβολο της νιφάδας χιονιού μέσα σε βουνό με τρεις κορυφές (3PMSF).

Οι διαστάσεις 235/75R17.5 και 245/70R17.5 πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι διαστάσεις 205/75R17.5 και 225/75R17.5 αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Η διάσταση 265/70R17.5 έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Την ευθύνη για τον σχεδιασμό του Giti GSR236 Combi Road είχε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Giti Tire στο Αννόβερο, Γερμανία.

Ο Antonio Palummo, Προϊστάμενος Μηχανικός στην κατηγορία Φορτηγά/Λεωφορεία – Ευρώπη, εκ μέρους της Giti Tire, αναφέρει: «Το Giti GSR236 είναι το αποτέλεσμα τριών χρόνων σκληρής δουλειάς από την ομάδα R&D της εταιρείας μας που επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε εικονική προσομοίωση, βελτίωση λεπτομερειών του σχεδιασμού και εκτεταμένες δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες σε βρετανικούς και γερμανικούς δρόμους, σε συνεργασία με επιλεγμένους ιδιοκτήτες στόλων επαγγελματικών οχημάτων.»

Ο Petr Cajka, Διευθυντής στην κατηγορία Φορτηγά/Λεωφορεία – Ευρώπη, εκ μέρους της Giti Tire, προσθέτει: «Το αποτέλεσμα είναι ορατό: οι βελτιωμένες επιδόσεις σε όλους του βασικούς μετρήσιμους στόχους αποτελούν σπουδαίο επίτευγμα και απόδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής  της εταιρείας μας.
«Το Giti GSR236 είναι ένα ελαστικό κατευθυντήριου άξονα που προτείνουμε σε συνδυασμό με το γενικής χρήσης Giti GAR820, ένα ελαστικό που παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ιδιοκτητών στόλων επαγγελματικών οχημάτων. Έτσι, οι στόλοι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ελαστικά Giti σε όλους τους άξονες των οχημάτων και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν τα οφέλη της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας ελαστικών.”

Giti GSR236 Combi Road

Το Giti GSR236 Combi Road στη διάσταση 215/75R17.5.